<>

Tankarna finns redan på nästa match!!!

Helsingborg möter i kväll Mjällby i Svenska Cupen Semifinal och HIF verkar redan ha tankarna på nästa match, nämligen den i Allsvenskan som HIF prioriterar mycket mer enligt HIF tränaren Conny Karlsson.

 

Så här beskriver  han matchen på HIF.s hemsida:


Även om Allsvenskan prioriteras så inspireras HIF:s tränare Conny Karlsson stort av matchen.


- Vi tar cupen på allvar till skillnad från förbundet även om Allsvenskan är snäppet viktigare för oss i det här läget. För Mjällby är det tvärtom, det är ett gyllene tillfälle för dem att knipa en finalplats och nå ut till Europa på det sättet, säger Conny.


- Men det är en viktig match även för oss och när vi är så nära final så är det klart att vi vill vara med och lukta på det.


HIF och Mjällby har mötts två gånger under säsongen, båda matcherna i Allsvenskan och det har slutat med HIF-seger i båda. Fördel HIF om man går på statistiken.


- Det är lätt att det smyger in sig en underskattning när man vunnit två matcher i rad mot ett lag. Vi får absolut inte underskatta Mjällby.


Conny är imponerad av Peter Swärdhs Mjällby hur de har spelat. De har tillhört toppen hela tiden och har tagit sig till semifinal i cupen. Ett historiskt år för Mjällby.


- De är kaxiga i sitt spel trots att de är nykomlingar. De vågar spela sitt spel och har gjort det riktigt bra under säsongen. Det är imponerande.


Med det täta matchandet, bortamatch redan på söndag mot Halmstad, lutar det åt att HIF-truppen luftas lite.


Tittar man på vilka som satt på bänken senast så lär det bli ett slagkraftigt lag ändå. Snarlikt hur laget såg ut i våras nämligen och vårresultaten var mer än godkända.


- Alla som startade i söndags kommer inte att spela från start. Hur många det blir är vi inte helt klara med. Klart är det i alla fall att Erik Wahlstedt är tillbaka i truppen även om han inte är klar för 90 minuter så kan det vara en viktig kugge beroende på hur matchen urartar sig.


- Vi måste tänka på att det kan bli 90 minuter samt förlängning och straffar.


Övrigt i truppen är det bara två spelare som står uppsatta på skadelistan. Det är Hannu Patronen och Fredrik

Liverstam.


- Hannu är närmst en comeback, men samtidigt är det inte så mycket kvar på säsongen. I övrigt har vi lite skavanker här och där, men det är som det brukar vara i slutet av säsongen, säger Conny.

 

Truppen:

Backar: Erik Edman, Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Erik Wahlstedt, Joel Ekstrand, Christoffer Andersson

Mittfältare: Marcus Lantz, Johan Eiswohld, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan, Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Bergholtz

Forwards: Rasmus Jönsson, Erik Sundin, Alexander Gerndt

Indisponibel:
Hannu Patronen (bristning i vadmuskel)
Fredrik Liverstam (magmuskel)

 

 

Jag tror att HIF får svårt att koncentrera sig till dagens match mot ett vilt kämpande Mjällby som kommer göra allt för att vinna den här matchen och gå till Final där Hammarby väntar. Precis som HIF tränaren skriver så kan det bli mer än 90 min spel och det tror jag verkligen inte att HIF vill.

 

Mjällby har gjort en otroligt bra säsong och lever fortfarande på nykomling kämpa insatser. Det är nämligen så att första året man kommer upp i serien brukar de flesta lag göra bra ifrån sig. När nyckelspelarna Marcus Lantz, Erik Edman och Rasmus Jönsson ställs alla åt sidan av HIF så är det guldläge för Mjällby.

Mjällby har på vägen till semifinal slagit ut lag som Malmö FF och Örebro, det det med rätt så övertygande siffror. 4-1 MFF och 3-0 mot ÖSK.Vinst för Mjällby ger hela 4,50 i odds. Den som är lite feg/smart spelar på insatsen tillbaka vid oavgjort till oddset 3,45. Man kan också spela på Oavgjort eller Mjällby vinst efter full tid till oddset 1.83. Också över 2.5 mål  i matchen till oddset 1.95 är bra. Det är cup match, inget att tänka på när det ena laget gör mål så är det bara framåt som gäller för det andra.

Kom igen nu Mjällby.

 

Och till HIF, tänk på matchen som ni ska spela på måndag i Halmstad mot HBK och skit i denna match, svenska cupen är ju totalt meningslös att vinna. Det är allsvenskan ni ska koncentrera er på.

 

//B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se